Военните обезвредиха опасна мина в морето край втория по големина град

...
Военните обезвредиха опасна мина в морето край втория по големина град
Коментари Харесай

Военни взривиха мина в морето край Бургас

Военните обезвредиха рискова мина в морето край втория по величина град по Черноморието ни.

Ето какво написаха на страницата на Български Военноморски сили/Bulgarian Navy във фесйбук:

На 23 септември 2022 година формированието за разузнаване, добиване, превозване и заличаване на невзривени муниции от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили, след получен факс от регионалния шеф на Област с административен център град Бургас и позитивна резолюция от началника на защитата, получи задача да организира разузнаване, превозване и заличаване на открит на брега предмет, отъждествен на морска мина, открит в региона на нос „ Маслен нос “ от Гранична полиция Бургас.

След осъществения оглед военните експерти класифицират мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние и идентична с мините сложени пред украинското крайбрежие.

Преместването на мината, беше счетено като евентуално рисково и беше взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът беше отцепен и обезопасен.

Екипът с началник капитан III сан Димитър Стоянов и група водолази, взриви мината при прецизно съблюдаване на ограниченията за сигурност, според нормативните документи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР